Haz

Ankara Güzel Sanatlar Lisesi 2018 -2019 Eğitim Öğretim yılı Sene Sonu Resim Sergisi  30.05.2019 tarihinde Gazi Üniversitesi Sergi Salonunda yapılmıştır.

May

Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsuna çıkışının 100. yıl dönümü nedeniyle gerçekleştirilen " İlk Adımdan Kurtuluşa" adlı Proje kapsamında Okulumuz Ankara Güzel Sanatlar Lisesi ile Samsun Güzel Sanatlar Lisesi 26 Mayıs 2019 tarihinde Samsun Güzel Sanatlar Lisesi Koro Şefi Levent AYDIN , Ankara Güzel Sanatlar Lisesi Koro Şefi Nevra GÜÇLÜ TÜKÜ yönetiminde Kahramanlık Türküleri Konseri Ankara Kuğulu Parkta gerçekleştirilmiştir. Konserimizde bizleri yanlız bırakmayan ve  onurlandıran Belediye Başkan Yardımcısımız Lütfü ŞEVRAN , Okul Müdürümüz Bora ÖZTEKİN ve Okulumuz Öğretmenlerine teşekkür ederiz.

May

Performans Kaygısı Yönetimi ve ABD'de Müzik Eğitimi Fırsatları Semineri St. Thommas Üniversitesi Tüşlü Çalgılar Yönetimi Direktörü Doç. Dr. Vannessa Cornett tarafından okulumuzda 21 Mayıs Salı günü Saat : 13:00 da bilgilendirme semineri verilmiştir.

May

Okulumuzda geleneksel hale gelen ve okulumuzdan bu öğretim yılında mezun olacak 12. sınıf öğrencilerimizle gerçekleştirilen Anıtkabir ziyareti.

Nis

Milli Eğitim Bakan Yardımcımız Prof. Dr. Sayın Mahmut ÖZER Çankaya Ankara Güzel Sanatlar Lisesi'ni ziyaret etti.

Bakan Yardımcımızın Okulumuz Ankara Güzel Sanatlar Lisesi'ni ziyaret ettinde,  Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürümüz Sayın Prof. Dr. Kemal Varın NUMANOĞLU ve Milli Eğitim Müdür Vekilimiz Sayın Hayati KOCA kendilerine eşlik etti. Ziyarette, Çankaya Kaymakamı Sayın Hüdayar Mete BUHARA, Milli Eğitim Müdür Yardımcımız Bedri EKŞİ ve Çankaya İlçe Mili Eğitim Müdürü Mustafa ÖZEL de hazır bulundu.

Okul Tanıtımı Kapsamında Okulumuzu Ziyaret eden Ortaokullar

Nis

2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı Mesleki Eğitim Tanıtım Fuarı kapsamında 10-11 Nisan 2019 tarihleri arasında Balgat Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde okulumuz Ankara Güzel Sanatlar Lisesi olarak fuarın açılışını yapmış, Türk Halk Müziği Dinletisi ile katılım sağlamıştır. Görsel Sanatlar Bölümümüz ve Müzik Bölümümüz ile standımızda okulumuzun tanıtımı yapılmıştır.

Nis

Arta SALTA Tekvando Avrupa 3. sü oldu. Öğrencimizi tebrik eder başarılarının devamını dileriz.

Nis

Okulumuz Güzel Sanatlar Lisesi olarak "Ziya öğretmen ile eğitim buluşmaları" etkinliğinde okulumuz Müzik Bölümü Öğretmenlerinden oluşan Kentet orkestrası ile Görsel Sanatlar Bölümü "Ziya Öğretmen" adlı resim hediyeleriyle etkinlikte görev almış ve okulumuzu layıkıyla temsil etmişlerdir.

Mrt

14.03.2019 tarihinde tüm Görsel Sanatlar Sınıf Öğrencileri ve Öğretmenleri ile bu yıl 5.´si gerçekleşen Congresyum´daki Art-Ankara uluslararası sanat fuarına gezi düzenlenmiştir.

Mrt

Adalet Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında yapılan protokol ve işbirliği gereğince CTE Genel Müdürlüğü denetimli serbestlik daire başkanlığına bağlı Denetimli serbestlik yükümlülerince öğrencilerimizin daha temiz ve hijyenik bir ortamda eğitim görmelerini sağlamak için okulumuzun temizlik ve hijyen hizmetleri yapılmıştır. Bu çalışmalarda emeği ve katkısı bulunan Sayın Bakanlarımıza, Genel Müdürlerimize, Daire Bakanlarımıza Denetimli serbestlik personeline ve yükümlülerine teşekkür ederiz.

Mrt

Bugün, milli marşımız İstiklal Marşı 98 yaşında. İstiklal Marşı'nın kabul yıl dönümü nedeniyle Milli Şair Mehmet Akif Ersoy´u yad ediliyoruz.

Mrt

Okulumuz Ankara Güzel Sanatlar Lisesi 28.02.2019 Perşembe günü saat 13:25´ de deprem ve ikaz alarm tatbikatı yapıldı. Tahliye süresi 2 dakika 17 saniyede başarıyla gerçekleşmiştir.

Şbt

Okul Müdürümüz Teoman KIZILIRMAK´tan okulumuz ile ilgili bilgiler alan İl Milli Eğitim Müdürümüz, Öğretmen ve Öğrencilerle bir araya gelerek okulumuzu gezdi. Sayın İl Milli Eğitim Müdürümüz ve İl Milli Eğitim Müdür Yardımcımıza teşriflerinden dolayı teşekkür ederiz.

Şbt

Okulumuz Görsel Sanatlar Bölümü ,Milli Eğitim Bakanlığı OGYM Masal Görselleme Projesi kapsamında "Mercan Kız" masalını 11-Resim Öğrencileriden oluşan 12 kişilik grupla resim çalışmalarına başladılar.